Today.ua

ТОП-5 вимираючих порід собак

Як не дивно, не лише дикі звірі, а й домашні собаки вимирають. Деякі породи вже настільки нечисленні, що скоро зникнуть з обличчя Землі. Вони унікальні та дуже рідкісні. Далі піде мова про ТОП-5 найдивніших на даний момент собак, які знаходяться під ризиком зникнення.

Чинук

Найрідкісніші собаки. Виведені не так давно - на початку 20 століття. Наділені енергійністю, швидкістю і силою хаскі. Зараз "в наявності" всього 28 особин. Як бачимо, представники цієї породи вже майже зникли.

Американський голий тер'єр

Зовсім не мають шерсті. Нагадують безволосих котів сфінксів. Ідеальні компаньйони, які підходять людям з алергією. Виведені в 70-х роках в Америці. Залишилося трохи понад 70 представників цієї породи.

Санмігельска вівчарка

З'явилися представники цієї породи на Азорських островах. Проживають сьогодні вони тільки там, більше ніде такого собаку не зустріти. А живе їх всього 80 у всьому світі.

Казахська тази

Рідкісні собаки, відносяться до мисливських. Дуже витривалі і сильні, здатні довго бігти. Є на планеті їх не більше 100 особин.

Каролінська собака

Представників цієї породи собак виявили тільки в 70-х роках в США, в південно-східних областях. Походження невідомо. Можливо, це домашні собаки, які повторно здичавіли. Дуже рідкісні, їх всього - пара сотень.

Нагадаємо, нещодавно стала відома причина, чому собаки віддані своїм господарям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ