Today.ua

ТОП-5 найбільш відданих порід котів

Котів вважають не настільки відданими домашніми улюбленцями, як собак. Деякі породи і справді досить егоїстичні, але є й ті, хто відрізняється особливою вірністю своїм господарям. Розлуку з людиною вони переживають не менш болісно, ніж собаки. Представляємо до вашої уваги ТОП-5 порід, які завжди залишаються віддані тим, хто їх приручив.

Абіссінська кішка

Абіссинці дуже розумні, активні та віддані своєму господареві. Кішки цієї породи ходять за людиною по квартирі по п'ятах. Вони навіть можуть робити вигляд, що читають з вами книгу, або дивляться телевізор. А все тому, що абіссинці не виносять самотності, а поруч з людиною вони оживають, мурчать і проявляють активність.

Невська маскарадна кішка

Ця порода кішок сповнена ніжності і любові до своїх господарів. Маленькі діти навіть за умови волочіння тварини за хвіст, не отримають від неї у відповідь агресію. Також невські маскарадні славляться своєю чутливістю по відношенню до хвороб людей. При поганому самопочутті господаря вони якимось чином дізнаються, де в нього болить, і намагаються лягти на це місце.

Мейн-кун

Ця порода має досить значні розміри і безмежну собачу відданість. Мейн-куни славляться трепетним ставленням як до своїх дитинчат, так і до дітей господаря. Ці коти люблять грати годинами безперервно з людьми і відмінно відчувають настрій господаря, коли його потрібно залишити одного. Мейн-куни делікатні у відносинах і дуже вірні.

Корніш рекс

Кішки цієї породи відрізняються своєю кучерявою шерстю. Своїми звичками вони нагадують собак. Корніш рекси легко піддаються дресируванню, дуже розумні і активні. Володіючи сильною прив'язаністю до свого господаря, розлучаючись з ним, ці коти можуть навіть захворіти.

Орієнтальна кішка

Орієнтали вимагають до себе достатньо уваги і не підходять тим сім'ям, які пропадають цілодобово на роботі. Вони не переносять самотність, тому згодні на будь-яку увагу. Але всю основну свою любов ці коти віддають тільки одному господареві, вибравши його раз і назавжди.

Раніше езотерики назвали породу котів, здатних налагодити стосунки в родині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ