Today.ua

ТОП-3 найкращих позашляховиків з армійським минулим

Армійські автомобілі зазвичай малопридатні для цивільного використання. Однак, бувають приємні винятки. Пропонуємо вашій увазі ТОП-3 кращих позашляховиків з армійським минулим.

3 місце – Hummer H1

В 1992 році в США з'явився Hummer H1 (див. фото вгорі). Він представляв собою цивільну версію армійського позашляховика M998 Humvee. Його гальма, мости, рами та основні панелі кузова (капот, задні двері і задня чверть кузова) ідентичні армійському Humvee.

Hummer H1 володіє відмінними позашляховими характеристиками. Наприклад, він може подолати брід глибиною до 76 см. У лінійку його двигунів входять п'ять бензинових і дизельних агрегатів об'ємом від 5,7 до 6,6 літра.

Серійне виробництво H1 тривало до 2006 року. З конвеєра H1 зняли з-за того, що підвищилася ціна бензину, і на нього впав попит.

2 місце – УАЗ 469/Хантер

У 1972 році в СРСР з'явився УАЗ 469. Його спеціально створили для армії. Однак, згодом цей позашляховик змогли купувати і звичайні громадяни. Зараз замість УАЗ 469 випускають УАЗ «Хантер». Між цими автомобілями багато спільного. По суті це один і той же позашляховик.

УАЗ «Хантер» оснащується 2,7-літровим інжекторним двигуном потужністю 128 к.с.

1 місце – Mercedes-Benz G-Class

Компанія Mercedes-Benz, створюючи в 1970-х роках G-Class, розраховувала, що цим позашляховиком зацікавиться Бундесвер. Однак, німецька армія обрала інший автомобіль. На щастя, боси Mercedes не відмовилися від випуску великого позашляховика, і в 1979 році з'явився Mercedes-Benz G-Class.

«Гелик» швидко завоював собі репутацію класичного позашляховика. Свій традиційний «квадратний» дизайн він зберіг і в новому поколінні, яке дебютувало в 2019 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ