Today.ua

Технічне диво: У Fiat Uno тепер вісім колес (відео)

Автомобілі з шістьма колесами можна іноді зустріти серед позашляховиків і пікапів. А що ви скажете щодо малолітражного автомобіля з вісьмома колесами? Фантастика? Ні, вже реальність! Хлопці з каналу Garage 54 на YouTube зробили восьмиколісний Fiat Uno.

Відразу скажемо, що восьмиколісний Fiat Uno позбавлено повноцінних осей. Обертання коліс досягається за рахунок взаємного одностороннього дотику. Особливо цікаво це виглядає, коли автомобіль знаходиться в русі. Чимось це нагадує роботу годинникового механізму, де шестерні крутяться в різні сторони.

Під капотом розташовується «рідний» для Fiat Uno двигун. Це 1,3 л мотор потужністю 60 к. с. Йому важко приводити в рух автомобіль з вісьмома колесами. Тим не менш, він старається.

Їздити на восьмиколісному італійському «Фіаті», судячи з усього, не дуже комфортно. Позначається відсутність підвіски. Тим не менш, добре, що такий автомобіль взагалі зрушив з місця.

В цілому у хлопців з Garage 54 черговий божевільний експеримент вдався. Нам важко уявити, що вони придумають в наступний раз, щоб здивувати автолюбителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ