Today.ua

Яка існує різниця між коричневими та білими яйцями

Протягом багатьох років люди сперечаються про те, які яйця корисніше: білі або коричневі. Багато хто вважає, що в коричневих вітамінів більше, так як несуть їх кури, яких годують чимось особливим, наприклад, добірною пшеницею.

Фахівці вирішили відкрити таємницю. Різниця між двома видами яєць полягає лише в тому, що білі – це білі, а коричневі – це коричневі. Для випічки, вживання в сирому вигляді, додавання в салати і приготування інших страв, у тому числі і яєчні, вони підходять однаково. Вміст мікроелементів та інших поживних речовин у них абсолютно ідентичне.

Звідки родом тоді ці чутки? З супермаркетів! У продажу коричневі коштують дорожче, причому з абсолютно незрозумілих причин. Швидше за все, це продуманий маркетинговий хід. Адже у людей яка логіка? Якщо дорожче, значить, краще.

І ось ще один секрет. Білі яйця несуть кури зі світлим оперенням або світлими гребінцями. Коричневі походять від «брюнеток», тобто від курочок з темними пір'їнками. Але і з цього правила є винятки: природа загадкова і непередбачувана. Якщо яйця все ж відрізняються за смаком, то це залежить від того, чим годують курей. Не дуже смачні примірники однаково часто трапляються серед білих і коричневих яєць.

Ви знаєте про те, що яйця можна їсти кожен день? Дізнайтеся, в чому їх користь, з нашого матеріалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ