Today.ua

Коштує 7300 доларів: почався продаж кросовера Hyundai Exter

Компанія Hyundai почала продавати в Індії новий компактний кросовер Hyundai Exter. У стандартній комплектації він коштує від 7300 доларів.

Exter побудований на тій же платформі, що і Grand i10 Nios. Його довжина складає 3815 мм, ширина – 1710 мм, висота – 1631 мм, а колісна база – 2450 мм. Дорожній просвіт – 185 мм. Тобто Exter – це один із найменших кросоверів у модельній лінійці Hyundai. Найменший кросовер у цього південнокорейського автовиробника – Casper, довжина якого становить 3600 мм, а колісна база – 2400 мм.

Так, Hyundai Exter - це дуже маленький автомобіль, але в його дизайні відчувається стиль позашляховиків. Крім того, у нього є передні і задні захисні пластини, а також рейлінги на даху. А у дорожчих комплектаціях є 15-дюймові легкосплавні колісні диски.

Салон цього маленького кросовера схожий на салон Hyundai Nios та Aura, але є кілька ключових відмінностей. Наприклад, у Exter є повністю цифрова панель приладів з 4,2-дюймовим дисплеєм, як у дорожчих моделей Hyundai i20 і Verna.

У Exter досить великий набір обладнання. Наприклад, він отримав автоматичний клімат-контроль, 8-дюймовий сенсорний дисплей мультимедійної системи, підтримку Apple CarPlay та Android Auto, систему голосового керування та інше. У стандартній комплектації є шість подушок безпеки, системи ESC, ABS з EBD, задні датчики паркування та інше.

Під капотом знаходиться 1,2-літровий бензиновий двигун потужністю 83 к.с., який працює разом із 5-ступінчастою механічною коробкою передач або з 5-ступінчастою коробкою AMT. Є також версія, яка працює не лише на бензині, а й на зрідженому газі. Така версія, до речі, потужніша – до 120 к.с.

Як ми вже говорили, в Індії Hyundai Exter у стандартній комплектації коштує від 7300 доларів. Покупцям пропонують п'ять комплектацій цього кросовера. Топова версія коштує 12 000 доларів.

Слід зазначити, що навіть найдоступніша стандартна комплектація має досить великий набір обладнання. Досить згадати про шість подушок безпеки. У багатьох дорожчих автомобілів у стандартній комплектації є лише дві подушки безпеки.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що дебютував седан Hyundai Accent п'ятого покоління. Він помітно більший, ніж модель четвертого покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ