Today.ua

Стали відомі подробиці про Skoda Kodiaq другого покоління

Компанія Skoda розповіла подробиці про кроссовер Skoda Kodiaq нового, другого, покоління. Його офіційна прем'єра відбудеться вже восени 2023 року.

Skoda Kodiaq першого покоління з'явився у 2016 році. У 2021 році його серйозно оновили. Тепер розроблено нове покоління цього автомобіля.

Відразу скажемо, що жодних кардинальних змін у дизайні Kodiaq не буде. У нього не буде нової мови дизайну Modern Solid, за якою Skoda планує створювати свої нові електромобілі. Також не буде жодних кардинальних змін у технічній начинці.

Новий Kodiaq на 61 мм довший за модель першого покоління, але у них однакова колісна база. У версії на 5 чоловік об'єм багажника становить 910 літрів при складених задніх сидіннях, що на 75 літрів більше, ніж у першого покоління. У версії на 7 осіб об'єм багажника – від 340 до 856 літрів при складених задніх сидіннях.

У салоні буде 10,25-дюймова цифрова панель приладів, інформаційно-розважальна система із 12,9-дюймовим сенсорним дисплеєм та проекційний дисплей. Адаптивний круїз-контроль працюватиме на швидкості 60 км/год.

До лінійки двигунів увійде кілька силових агрегатів. Базовим буде 1,5-літровий гібридний бензиновий двигун TSI потужністю 150 к.с., який працює разом із 7-ступінчастою автоматичною коробкою передач із подвійним зчепленням. Буде також 2,0-літровий бензиновий двигун TSI потужністю 204 к.с. та 2,0-літровий дизель TDI потужністю 150 к.с.

Покупцям запропонують також повноцінну гібридну версію PHEV. Раніше ще ніколи у кросоверів Skoda не було повноцінної гібридної силової установки.

Така гібридна силова установка складається з 1,5-літрового бензинового двигуна TSI, електромотора та акумулятора на 25 кВт/год. Її загальна потужність - 204 к.с. На електротязі такий кросовер проїжджає понад 100 км.

Skoda офіційно представить Skoda Kodiaq другого покоління восени 2023 року. У продажу він з'явиться, певне, на початку 2024 року. До речі, восени 2023 року має дебютувати також Skoda Superb нового покоління. У нього буде два варіанти кузова – хетчбек та універсал.

В Україні зараз Skoda Kodiaq коштує від 1 342 679 гривень. Це комплектація Ambition з 2,0-літровим бензиновим двигуном TSI потужністю 160 к.с., який працює разом із коробкою передач DSG-7.

Нагадаємо, раніше незалежні дизайнери вперше показали Skoda Octavia Combi нового покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ