Today.ua

Стали відомі подробиці про Dacia Duster нового покоління

Компанія Dacia, яка належить французькому автогіганту Renault, тестує у Південній Європі бюджетний кросовер Dacia Duster нового покоління. Ця новинка матиме версію з дизельним двигуном, але жителі Старого континенту у продажу її не побачать.

Судячи зі шпигунських фотографій, Duster нового покоління перебуває вже на фінальній стадії розробки. Він майже готовий до серійного виробництва. До речі, продажі Duster нового, третього, покоління почнуться в середині 2024 року.

Новий Duster, як і раніше, тестують у закамуфльованому вигляді. Проте нам відомо, що деякі елементи його дизайну будуть схожі на концепт Dacia Bigster, який дебютував ще у 2021 році. Концепт Dacia Bigster показав новий напрямок дизайну компанії Dacia. Крім того, новий великий румунський кросовер, який з'явиться у 2025 році, створять безпосередньо на базі концепту Bigster.

Компанія Duster, як і інші автовиробники, останніми роками змушена розробляти гібридні автомобілі та електромобілі через посилення екологічних норм у Європі. Але, як кажуть, немає лиха без добра. Електрифікація машин допомогла компанії Dacia отримати набагато більшу частку ринку порівняно з її прямими конкурентами. Як приклад можна навести новий гібридний Dacia Jogger, на який черга вишикувалася на рік уперед.

Тож не дивно, що в Європі Dacia більше не хоче продавати дизельні автомобілі. Натомість на інших ринках, як і раніше, пропонуватимуть покупцям автомобілі Dacia з дизельними двигунами.

Буде дизель й у нового кросовера Dacia Duster, але тільки не в Європі. Щоправда, у Туреччині ця новинка з дизельним двигуном продаватиметься. Йдеться про 1,6-літровий дизельний двигун Blue dC потужністю 115 к.с.

У Європі у нового кросовера Duster будуть бензинові двигуни з технологією MHEV, як у Dacia Jogger. Звісно, це призведе до збільшення ціни. Але, як стверджуються, ціна цього автомобіля збільшиться незначно.

Що нам зараз ще відомо про Duster третього покоління? Його збудували на платформі CMF-B. У нього більш просторий салон і більш місткий багажний відсік, ніж у моделі другого покоління.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у кросовера Dacia Duster з'явилася нова топова версія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ