Today.ua

Шоколадний торт “Ласунка“: ніякої випічки і море насолоди

Шоколадний торт, приготований без випічки, стане вашим улюбленим десертом, який прикрасить будь-яке святкове застілля, а також стане бажаним атрибутом тихого сімейного чаювання.

Інгредієнти:

Технологія приготування

1.Вершкове масло потрібно заздалегідь витягнути з холодильника, щоб воно встигло розм'якнути і стати податливим.

2.У дистильовану воду висипаємо цукор і ставимо цю суміш на вогонь. Помішуємо, щоби цукор не пригорів. Довго це робити не доведеться – він швидко розчиняється у теплій воді. Знімаємо отриманий сироп із вогню і ставимо остигати.

3.Змішуємо сухе молоко та какао порошок. Невеликими порціями додаємо в цю суху суміш м'яке масло. Усе це перемішуємо до однорідності.

4.Змішуємо сироп із тістом, яке в нас вийшло із сухого молока, та заново все перемішуємо.

5.Далі беремо форму для випічки з рівним дном або просто глибоке блюдо з рівними краями. Вистеляємо дно харчовою плівкою або пергаментом.

6.Викладаємо дно шаром печива, залишаючи між печивом невеликі зазори. На нього зверху рівним шаром намазуємо солодку масу.

7.Зверху знову кладемо шар печива. І знову намазуємо солодку масу. Так – доки не закінчиться "будівельний матеріал".

8.Можна верхнім шаром залишити помадку. Можна вкрити все шаром печива. А можна помадку посипати тертими горіхами, кокосовою стружкою або тертим шоколадом. Тут вже – як вам підкаже ваша фантазія чи смак. Але краще робити це безпосередньо перед подачею на стіл.

9.А до цього покриваємо тортик харчовою плівкою і ставимо в холодильник, щоби він застиг і зміцнів.

10.Вийнявши торт із холодильника, прикрашаємо його чим хочемо, ріжемо та їмо. Останнє - обов'язково. Худнути почнемо вже із завтрашнього дня. Або краще, коли торт скінчиться. А закінчується він, на жаль, швидко.

Пропонуємо вам також спробувати торт із замороженої ряжанки. Ця смачна гастрономічна екзотика змусить вас повернутися до неї ще не раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ