Шоколадний торт, приготований без випічки, стане вашим улюбленим десертом, який прикрасить будь-яке святкове застілля, а також стане бажаним атрибутом тихого сімейного чаювання.
Інгредієнти:
- 4-5 звичайних стандартних пачок печива;
- 500 грамів сухого молока або дитячої молочної суміші;
- 5 столових ложок какао-порошку;
- 6 столових ложок цукру;
- 250 грамів вершкового масла;
- 1 стакан дистильованої води.
Технологія приготування
1.Вершкове масло потрібно заздалегідь витягнути з холодильника, щоб воно встигло розм'якнути і стати податливим.
2.У дистильовану воду висипаємо цукор і ставимо цю суміш на вогонь. Помішуємо, щоби цукор не пригорів. Довго це робити не доведеться – він швидко розчиняється у теплій воді. Знімаємо отриманий сироп із вогню і ставимо остигати.
3.Змішуємо сухе молоко та какао порошок. Невеликими порціями додаємо в цю суху суміш м'яке масло. Усе це перемішуємо до однорідності.
4.Змішуємо сироп із тістом, яке в нас вийшло із сухого молока, та заново все перемішуємо.
5.Далі беремо форму для випічки з рівним дном або просто глибоке блюдо з рівними краями. Вистеляємо дно харчовою плівкою або пергаментом.
6.Викладаємо дно шаром печива, залишаючи між печивом невеликі зазори. На нього зверху рівним шаром намазуємо солодку масу.
7.Зверху знову кладемо шар печива. І знову намазуємо солодку масу. Так – доки не закінчиться "будівельний матеріал".
8.Можна верхнім шаром залишити помадку. Можна вкрити все шаром печива. А можна помадку посипати тертими горіхами, кокосовою стружкою або тертим шоколадом. Тут вже – як вам підкаже ваша фантазія чи смак. Але краще робити це безпосередньо перед подачею на стіл.
9.А до цього покриваємо тортик харчовою плівкою і ставимо в холодильник, щоби він застиг і зміцнів.
10.Вийнявши торт із холодильника, прикрашаємо його чим хочемо, ріжемо та їмо. Останнє - обов'язково. Худнути почнемо вже із завтрашнього дня. Або краще, коли торт скінчиться. А закінчується він, на жаль, швидко.
Пропонуємо вам також спробувати торт із замороженої ряжанки. Ця смачна гастрономічна екзотика змусить вас повернутися до неї ще не раз.