Шарлотка – мабуть найпопулярніший і найпростіший у приготуванні яблучний пиріг. Єдина проблема: для тіста потрібно чимало яєць. А вони зараз коштують недешево. Через це багато господинь відмовляються від приготування улюбленої випічки. Втім, не варто позбавляти родини улюбленого десерту. Шарлотка без яєць може вийти не менш смачним, але бюджетнішим варіантом яблучного пирога.
Про те, як готувати такий десерт, і чим замінити в ньому яйця, розповіло видання napensii.
Рецепт приготування шарлотки без яєць, мабуть, нічим не відрізняється від аналога на яйцях. Він також простий, а готова випічка так само швидко з'їдається домочадцями.
Складові:
- борошно - 300 г,
- розпушувач - 2 чайні ложки,
- сіль - 0,5 чайної ложки,
- цукор - 180 г,
- ванільний цукор - 1 чайна ложка,
- вода - 180 мл (воду можна частково або повністю замінити кефіром),
- соняшникова олія - 75 мл,
- яблука - 4 шт.
Рецепт приготування
- Просіяне борошно змішуємо з іншими сухими сипучими інгредієнтами: розпушувачем, сіллю, цукром та ванільним цукром.
- Додаємо туди воду (або кефір) та олію і перемішуємо все до однорідної маси.
- Очищаємо всі чотири яблука. Потім три з них ріжемо кубиками, а одне поки що залишаємо цілим.
- Додаємо яблука до тіста і все розмішуємо.
- Форму змащуємо олією. Можна додатково викласти дно та стінки пергаментом. Викладаємо у форму тісто із порізаними яблуками.
- Згори по тісту викладаємо тонкі яблучні пластинки, нарізані з яблука, що залишилося. Все це посипаємо корицею та ставимо в духовку.
- Випікати шарлотку потрібно за температури 180 градусів приблизно 40 хвилин.
Коли пиріг спечеться, залиште його ненадовго в духовці. Ну, принаймні, наскільки вистачить терпіння у ваших домашніх, адже запахи кориці та ванілі, що долинають із духовки - просто дивовижні.
Після цього можна виймати, різати і їсти. Гостям можете не казати, що шарлотка без яєць. Нехай думають, що вам підвищили зарплату:)
Нагадаємо, рецептів шарлотки існує безліч. Можна, наприклад, спробувати приготувати шарлотку без цукру.