Today.ua

Погода різко зміниться: синоптики попередили про похолодання та снігопади

Синоптики обіцяють українцям прихід зими зі справжніми снігопадами.

Замість Водохресних морозів Україну на вихідних чекає весняна погода. Однак вже до кінця наступного тижня прийдуть снігопади та шквали вітру.

Про це написала синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Сонце світить, трава зеленіє, пташки співають, народ починає придивлятися до насіння квітів в магазинах, чорні окуляри, весняні світлі кросівки та демісезонні легкі пальта замість незграбних товстих пуховиків і ознаки розкоші й гламуру, песцових жилетів зі шкіряними лосинами, дають практично весняну картину на наших вулицях ", - весело написала щодо теми" погода "синоптик.

За словами експерта, саме така погода буде на святкові вихідні, 18-19 січня.

"Голодна кутя та Водохреще очікуються в Україні з сухою і навіть часто сонячною погодою. Антициклон постарається", - розповіла Діденко.

Як стало відомо, температура повітря на свято трохи знизиться і в нічні години становитиме 0-5 морозу, в Карпатах до -4-9 градусів, в суботу вдень - 0-5 тепла, 19-го січня - від 2 морозу до 3 тепла.

"У Києві другий Святвечір і Хрещення вирвуться з полону стереотипів і пройдуть в ногу з сучасними кліматичними трендами: морози не тріщать, гірки снігу не насипле", - розповіла також Діденко.

У столиці погода буде така: сухо, вночі 0-3 морозу, вдень 18-го січня + 1 + 3 градуси, 19-го січня - близько нуля.

Наступний тиждень, повідомила Наталія Діденко, буде теплим, проте в другій половині збільшиться кількість опадів у вигляді дощу і мокрого снігу та посилиться вітер.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, яка погода була в Україні на низку свят і де рекордно потеплішало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ