Піддавшись паніці, пов'язаній з введенням карантину, люди почали скуповувати в магазинах все, що є на прилавках. Особливо високим попитом користувалися консерви, в тому числі й рибні. Щоб вони не стояли у шафах і холодильниках, давайте приготуємо з них котлети.
Для цього вам буде потрібно мінімум продуктів, так як основні складові цієї страви вже є в готовому вигляді.
Інгредієнти:
- Рибні консерви – дві банки;
- одне яйце;
- головка цибулі середнього розміру;
- борошно – три столових ложки;
- томатна паста – три столових ложки;
- рослинне масло – три столові ложки;
- панірувальні сухарі – три столові ложки.
Приготування:
Відкрийте консерви, викладіть їх вміст в миску і розімніть вилкою. Цибулю почистіть і наріжте, додайте рибу. Туди ж відправте яйце, сіль і борошно. Перемішайте суміш, щоб вона вийшла однорідною.
Формуйте котлети так, як ви звичайно це робите при приготуванні такої страви. Обсмажте в сковороді з вказаною кількістю рослинного масла. З томатної пасти приготуйте розчин, змішавши її з половиною склянки води. Смажені котлети покладіть в каструлю і залийте приготованим соусом. Тушкуйте під кришкою протягом десяти хвилин. Під час тушкування котлети слід перевернути.
Приготувати за цим рецептом ви зможете котлети з будь-яких рибних консервів. Кращим гарніром до них вважається рис.
Котлети з риби можна приготувати в духовці, а не тільки на сковороді. Ознайомтеся з рецептом від Євгена Клопотенко