Today.ua

Військовослужбовців, що провинилися, позбавлятимуть військових звань: деталі законопроекту

В армії пропонують запровадити новий вид дисциплінарного стягнення. Військовослужбовців, що провинилися, позбавлятимуть військових звань. При цьому в законопроекті передбачено і зворотний процес: військові звання поновлюватимуть тим, хто виправився.

Такий законопроект №9616, який передбачає зміни до Дисциплінарного статуту ЗСУ, зареєстрований у парламенті. Автори законопроекту - Мар'яна Безугла, Олексій Гончаренко, Єлизавета Богуцька та інші депутати.

Що пропонують автори законопроекту

Ініціатори законопроекту пропонують запровадити до Дисциплінарного статуту Збройних сил України такі положення:

При цьому законопроектом також визначається коло керівників військових формувань, які мають право призначати такі дисциплінарні стягнення та заохочення.

Крім того, до військовослужбовців із вищого офіцерського складу (включаючи полковника та капітана 1 рангу) матимуть право застосовувати стягнення та заохочення з поверненням звання голова Міноборони, головком ЗСУ, а також керівники військових формувань, що входять до складу ЗСУ.

Термін такого дисциплінарного покарання становитиме до 1 року. А застосовувати заохочення до того, хто був знижений у званні, можна буде не раніше ніж через півроку після застосування дисциплінарного стягнення.

Нагадаємо стало відомо, коли на війну можуть відправити всіх чоловіків без винятку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ