Today.ua

Свято 22 липня: в день священномученика Панкратія можна позбутися від невдач

22 липня православні християни відзначають день священномученика Панкратія – єпископа Тавроменійського. Він жив зі своїм батьком і матір'ю в Антіохії. Батько Панкратія був праведною і набожною людиною. Він засвоїв вчення Христа від його учнів ще за життя Спасителя. Ці ж знання і таку ж міцну віру він передав своєму синові.

Коли батьків не стало, Панкратій пішов від людей і став жити відлюдником. Однак через деякий час, дізнавшись про праведника, апостоли Петро і Павло рукоположили його в сан єпископа. Панкратій став єпископом міста Тавроменій. Щодня він проводив у місті службу божу. Панкратій заклав і спорудив храм, а також навернув у Христову віру багатьох язичників. Так тривало, поки в місто не увірвалися войовничі язичники. Вони забили поважного старця камінням. А згодом він був зарахований до лику святих.

Прикмети і ритуали на 22 червня

Цей день називають в народі чорничником або ягодником. Саме у цей день починали збір чорниці. Це було улюбленим ритуалом молоді та дітей. Там вони знайомилися, починали спілкуватися, а дехто знаходив за збором чорниці і свою долю.

Із зібраної чорниці ввечері варилося варення. У народі здавна знали про цілющі властивості цієї ягоди. А варення, приготоване ввечері 22 липня, вважалося особливо цілющим.

В цей же день починали збір огірків. Причому існувало дуже поширене повір'я, що перший зірваний з грядки огірок не можна було їсти. Його потрібно було потай від усіх закопати, щоби ніхто не знав, де він знаходиться. Нібито таким ритуалом закладався рясний урожай огірків на наступний рік.

А в дебютній партії огірків, які потрапляли на стіл, перший огірочок повинен був з'їсти наймолодший член родини. Тоді решта урожаю не буде гірчити.

У цей день також можна позбутися від усього, що вам докучає

Позбутися можна від усього: починаючи від невдач і бідності, та закінчуючи шкідливими звичками і зайвою вагою.

Обряд потрібно проводити опівночі на 22 липня у повній самоті. Напишіть на окремих квадратиках паперу все, чого б ви хотіли позбутися. Візьміть темні свічки (вони обов'язково мають бути темного кольору) і по черзі спалоюйте кожен папірець із написом на вогні. Думайте про те, від чого ви хочете позбутися. Ось побачите: все піде, навіть зайва вага.

В цей день категорично не можна брати нічого в борг. Якщо візьмете – дуже довго ходитимете в боржниках.

Про що говорить погода 22 липня

Іменинники 22 липня

Іменинниками дня є: Олександр, Андрій, Іван, Кирило, Михайло, Федір, Ян, Маріанна, Марія, Марта, Марфа, Фекла.

Нагадаємо, синоптики приголомшили українців несподіваним прогнозом погоди на кінець літа-осінь. Виявляється, літня спека цьогоріч триматиметься довго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ