Today.ua

Пожежі в Харкові і Києві: людські жертви і багатогодинна боротьба з вогнем

Вчора ввечері та сьогодні вранці спалахнули два масштабні пожежі в першій і другій столицях України. У Харкові загорілася старовинна двоповерхівка на вісім квартир. А в Києві вогонь охопив багатоповерхівку на Троєщині. На жаль, не обійшлося без людських жертв.

У Харкові телефонний дзвінок на службу порятунку пролунав вчора о 18:10. Ті, хто телефонував, повідомили про пожежу в житловому будинку на вулиці Конторській. Горіло старовинна будівля, що є пам'яткою архітектури 19 століття. Полум'я спалахнуло в одній з восьми квартир будинку, розташованій на другому поверсі. У старовинному будинку вогонь поширювався з небаченою швидкістю. До моменту приїзду вогнеборців полум'я вже щосили вирувало на горищі, охопивши близько 200 квадратних метрів покрівлі.

На боротьбу з вогнем пожежникам знадобилося сім годин. Тільки після першої години ночі вони змогли погасити останні осередки загоряння.

На жаль, вогонь забрав людські жертви. Спочатку на сходовій клітці знайшли тіло молодої жінки, імовірно віком близько 30 років. Потім, у квартирі, виявили ще й чоловічий труп. Загиблому чоловікові було 58 років.

Причина пожежі поки невідома.

А в Києві пожежа в житловій багатоповерхівці на вулиці Закревського трапилася сьогодні вранці. На службу НС зателефонували о пів на дев'яту ранку. Виявилося, що горить 16-поверховий будинок. Пожежа спалахнула на 12 поверсі. Дим з 12-го поверху поповз на верхні поверхи будівлі.

На щастя, тут пожежникам вдалося приборкати полум'я набагато швидше, ніж у харківському старовинному будинку. Вже о 9:16 вогонь остаточно ліквідували. Попутно рятувальники також здійснили розвідку квартир. В одній з них, на 13-му поверсі, знадобилася допомога жінці, яка отруїлася чадним газом. Її евакуювали вниз і передали медикам.

За попередніми даними осередок загоряння знаходився на сходовій клітці і вже звідти вогонь пішов на квартири. Очевидці кажуть, що, як мінімум, дві квартири вигоріли повністю. Втім, це видно й на відео, що з'явилося в Facebook.

https://www.facebook.com/dtp.kiev.ua/videos/3949199405097210/

Нагадаємо, в грудні минулого року сталася масштабна пожежа в Одеському коледжі економіки. Коледж також знаходився в історичній будівлі, в якій вогонь поширився з небаченою швидкістю. Тоді загинуло багато студентів і викладачів цього навчального закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ