Today.ua

Остання зачіска Жанни Фріске: відомий стиліст розповів про прощальний візит співачки

Відомий стиліст Влад Лісовець розповів виданню mk.ru як робив зачіску Жанні Фріске незадовго до її смерті. Як виявилося, це був її останній візит в салон і її остання зачіска. Незабаром після цього, 15 червня 2015 року, Жанни Фріске не стало.

Влад Лісовець почав працювати з групою "Блестящие", в якій співала Фріске, ще в середині 90-х. Тоді вони якраз знімали кліп, і Влада запросили допомогти дівчатам з їхніми образами. Він пригадує, що Жанна тоді була засмагла, з темним волоссям, і, щоби зробити її яскравішою, він приніс їй кольоровий хвіст.

Вона ніколи не була худенькою, їй вартувало величезних зусиль тримати себе у формі, згадує Лісовець. У Фріске був особливий тип зовнішності, і від роботи стиліста дуже багато залежало. Тому вона дуже ретельно підбирала людей, які працювали над її іміджем.

Із Владом вони швидко потоваришували і вже спілкувалися не тільки по роботі. Могли завалитися одне до одного в гості. Могли разом випити і потім вночі співати де-небудь на вулиці в США. Жанна була привітною господинею. Вона чудово готувала і любила приймати у себе друзів.

Звичайно, він, як і всі тоді, знав про її хворобу. Знав, що вона нещодавно повернулася після лікування в клініці Лос-Анджелеса, і в неї намітилася ремісія. Як потім з'ясувалося, ця ремісія була зовсім недовгою, і після неї настало швидке згасання. Але тоді всі близькі раділи за Жанну. Саме в ті дні Фріске раптово йому зателефонувала, що хоче зачіску.

Влад Лісовець запропонував, що приїде до неї додому. Однак вона категорично відмовилася – хотіла тільки в салон. Вона навіть не попросила, щоб її відгородили ширмою від інших відвідувачів салону. Мабуть, це було своєрідне прощання співачки з тим, що було частиною її життя.

Дмитро Шепелєв затеелфонува Лісовцю, що вони вже під'їхали. Тоді Влад прикрутив музику в салоні і оголосив, щоби було чутно всім:

"Люди, застосуйте усі свої акторські здібності, будь ласка. Буде Жанна Фріске. Жодних шушукань, поглядів, телефонів і розмов".

Присутні, а тоді якраз зал був повний персоналу і клієнтів, були шоковані. Але кожен зіграв свою роль бездоганно. Жанна поринула в атмосферу приємної метушні і маленького свята перетворення.

На той момент вона вже була розповнілою, ходила накульгуючи і спираючись на тростину, і на голові в неї, після усіх хіміотерапій, залишилося зовсім трохи від її колишньої густої шевелюри. Однак, увійшовши до салону, Фріске променисто всім посміхнулася, привіталася і похвалилася новими кросівками.

"Жанна, як будемо стригтися?", - запитав Лісовець, посадивши її в крісло.

"Та без різниці. Я однаково нічого не бачу", - з посмішкою відповіла Жанна.

На той час вона вже майже осліпла і розрізняла лише силуети. Для нього це було порятунком: вона не могла бачити сліз, які зрадницьки наверталися на очі її улюбленого стиліста, поки він чаклував над рештками її волосся. Такі ж сльози він зауважив боковим зором на очах людей, що знаходилися в салоні у той момент. Це був початок прощання з Жанною, адже всі усе розуміли.

Поки він робив їй зачіску, вони постійно жартували, підколювали один одного. Загалом, все було, як зазвичай, ще до її хвороби, коли вони обоє були сповнені творчості і надій на довге, щасливе життя.

Через кілька днів після того її візиту, Лісовець їхав у машині сумною і сірою Москвою. Двірники на склі ледве встигали змахувати водяні струмені, і на душі в нього було так само депресивно і похмуро, як у погоді. І тут пролунав телефонний дзвінок. У слухавці він почув голос Жанни Фріске:

"Владічка, ти, напевно, сумуєш?- запитала Жанна. - Все буде добре. Все налагодиться!"

Він був приголомшений. Смертельно хвора подруга зателефонувала, щоби підтримати його – здорового і цілком благополучного чоловіка, в якого попереду було ще багато років життя. Про себе вона вже знала, що їй зосталося недовго.

"Мені хочеться, щоб люди, почувши цю історію, зрозуміли наскільки можна бути людяним, і розуміти, і відчувати інших людей", - говорить Лісовець.

...Приблизно через три місяці після їхньої останньої зустрічі, 15 червня, Лісовцю зателефонувала Ольга Орлова та повідомила, що Жанни більше немає. Усі ці три місяці перед своєю смертю співачка перебувала в комі. Виходить, що візит у салон і ця зачіска були одними з останніх яскравих вражень у житті зірки.

Нагадаємо, колишня учасниця групи "Блестящие" Анна Семенович, пригадує, що десь за півроку до смерті, коли Жанна теж була у ремісії, вона розповідала їй по телефону, що хотіла б народити ще одну дитину. Жанна увійшла у смак материнства вже у  зрілому віці, народивши сина Платона. І тоді вона дуже хотіла ще народити доньку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ