Паста карбонара - це одна з найпопулярніших італійських страв, яку дуже легко приготувати на будь-якій кухні. Для цього не потрібно особливих кулінарних навичок. Та й часу багато не займе.
Пропонуємо простий рецепт апетитної та смачної страви - пасти карбонара з шинкою, беконом і вершковим соусом.
Щоб приготувати пасту карбонара, візьміть наступні інгредієнти:
- Спагеті - 300 грамів
- Яйце - 3 штуки
- Вершки 20% - 150 мілілітрів
- Шинка - 250 грамів
- Бекон - 200 грамів
- Пармезан - 200 грамів
Далі наріжте шинку і бекон невеликими смужками, розміром близько трьох сантиметрів на половину сантиметра. На сковороді нагрійте рослинну олію та обсмажте шинку і бекон до золотистої скоринки. У підсоленій воді відваріть спагеті, злийте воду, промийте їх теплою водою і додайте до бекону і шинки, перемішайте.
Вершки злегка збийте з яйцями, підсоліть та додайте до спагеті, ретельно перемішайте.
Сир натріть на дрібній тертці й додайте в сковороду. Ще раз добре розмішайте блюдо так, щоб всі макарони були в вершках і сирі. Після цього можете знімати з вогню і розкладати по тарілках.
При подачі можна додатково посипати сиром.
Нагадаємо, нещодавно повідомлявся рецепт недорогої та смачної страви з курки.