Today.ua

Поліція показала, як українці маскують номери авто від камер автофіксації

Після того, як 1 червня в Україні запрацювала автофіксація порушень ПДР деякі водії, які звикли перевищувати швидкісний режим, стали маскувати символи номерних знаків свого автомобіля. Поліція показала фото з кількома прикладами з авто, водії яких «експериментували» з номерними знаками.

У Кодексі про адміністративні правопорушення є стаття, що передбачає покарання водіїв, які намагаються «замаскувати» номери машини. При першому правопорушенні штраф складає 170 грн, при повторному – 255 грн.

Символи номерного знака повинні бути добре видно з відстані 20 метрів. В іншому разі правоохоронці мають повне право скласти адміністративний протокол.

Але деяких українських водіїв, які полюбляють проїхатися з "вітерцем", не відлякують ні штрафи, ні перспектива громадських робіт (таке покарання теж передбачається). Вони йдуть на різні хитрощі, щоб система автофіксації порушень ПДР не змогла ідентифікувати їх авто.

Дехто з водіїв приховує кілька символом на номерних знаках. Є й такі, які взагалі роблять невидимим весь номер.

Але це не вихід. Поліція як тільки бачить замаскований номер – відразу зупиняє автомобіль. Покарання все одно буде. Тому краще – не порушувати швидкісний режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ