Today.ua

Вийдуть м'які та пишні: рецепт приготування пиріжків на кефірі

Зазвичай господині готують пиріжки з дріжджового тіста: так вони виходять особливо пишними і м'якими. Але, як запевняють професійні кухарі, замісити тісто можна і на кефірі. Поділимося рецептом.

Зверніть увагу: всі необхідні продукти мають бути кімнатної температури, а ще краще – теплими.

Інгредієнти

Приготування

Теплий кефір вилийте в миску і розбийте у нього яйце, перемішайте. Відправте в суміш рослинне масло, сіль і цукор і знову збийте вінчиком. Половину вказаної кількості борошна (300 грамів) просійте в окрему миску і додайте туди половину чайної ложки соди. Влийте в борошно з содою кефірну суміш, а потім відправте туди решту борошна. Замісіть тісто і залиште його відпочивати на 15 хвилин.

Секрет у тому, що сода гаситься безпосередньо у тесті, а не в кефірі, завдяки чому воно виходить пористим, а пиріжки – пішніми.

Начиняти пиріжки можна чим завгодно: картоплею, вареними яйцями, тушкованою капустою. Під час ліплення пиріжків борошно не підсипати, а для того, щоб тісто не липло, змащуйте руки рослинним маслом.

А знаєте, як приготувати пиріжки нашвидкуруч за бабусиним рецептом? Якщо ні, то ми вас навчимо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ