Today.ua

Чому взимку не можна піднімати “двірники“ на автомобілі

Якщо подивитися на автомобілі на будь-якій стоянці, то, напевно, у половини з них будуть підняті «двірники». Так роблять в будь-яку погоду, навіть коли немає снігу. Сьогодні ми розповімо, чому піднімають щітки склоочисників і чому це не можна робити, в тому числі і під час снігопаду.

"Двірники" піднімають для того, щоб вони не примерзли до скла. Ви, напевно, знаєте, що до скла вони притискаються спеціальними пружинками, які заховані в основі кожного повідка.

Якщо задерти двірники вгору і так їх залишити на кілька годин, наприклад, на одну ніч, то пружинки можуть сильно розтягнутися. Чим довше у такому положенні вони пробудуть, тим швидше і сильніше впаде їх пружність.

В результаті «двірники» будуть працювати набагато ефективніше, ніж раніше. В кращому разі на лобовому склі залишаться непрочищені зони, а в гіршому – водій взагалі нічого не побачить. А все через пружинки.

За допомогою підняття «двірників» ви уникнете примерзання їх до скла. Однак, незабаром вам доведеться купувати нові щітки склоочисників.

Вирішити проблему «двірників» допоможе електропідігрів лобового скла. Таку опцію в наш час мають багато автомобілів. Іноді електричний підігрів розташований тільки в зоні спокою щіток склоочисників, що здешевлює вартість.

Є ще один спосіб боротьби з примерзанням «двірників» до скла. Для цього після поїздки потрібно охолодити салон. Відкрийте вікно і направте холодне повітря на «лобовуху».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ