Today.ua

Чому іноді навіть на порожній дорозі кілька разів тиснуть на гальма

Іноді на абсолютно порожній дорозі можна побачити, як той або інший автомобіль без всяких на те причин раптом починає гальмувати. Ні, з їх водіями все в порядку і не потрібно забирати у них права. Просто існують вагомі причини, чому раптом потрібно обов'язково натиснути декілька разів на гальма.

Калюжі, вода

Досвідчені водії знають, як в жарку погоду, якщо раптом проїхав по калюжі або ямі з водою, швидко просушити колодки і гальмівні диски. Для цього вони кілька разів тиснуть на гальма. Цим вони значно знижують ризик ДТП.

Влітку калюжі і ями з водою зустрічаються, звичайно, рідко. Однак, іноді це все-таки буває. Багато що залежить від якості дороги. Тому деякі водії і гальмують на абсолютно порожній дорозі.

Цей прийом, до речі, корисно взяти на озброєння автомобілістам, які миють своїх «залізних коней» на автомийках, а не самостійно.

Слизький маневр

При русі по вологій або мокрій дорозі зменшувати хід рекомендується плавними натисканнями на педаль. Якщо ви почнете в таких умовах тиснути на неї з усієї сили, то справа може закінчитися аварією.

Іноді водії перевіряють гальма на порожній дорозі, якщо йде дощ або сніг. Робити це, звичайно, потрібно дуже акуратно і на невеликій швидкості.

Нікому не довіряй

Якщо ви забрали свій автомобіль з СТО, де перевіряли чи ремонтували гальмівну систему, то його обов'язково потрібно перевірити. Так, звичайно, на автосервісі працюють фахівці, але ж ніхто з людей не застрахований від помилки. До того ж, їздите на своєму автомобілі ви, а не автомеханік.

При русі на не дуже великій швидкості кілька разів натисніть на педаль гальма. Якщо задоволені – сміливо їдьте далі!

Яскраве сонце

Іноді водія може просто засліпити сонце, і тоді він починає гальмування. Це теж одна з причин, чому автомобіль на порожній дорозі може раптом почати уповільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ