Чому воду для чаю можна кип'ятити лише один раз

Автор: Іванова Олена

Ви чули про те, що воду для чаю можна кип'ятити лише один раз? Ці рекомендації фахівців засновані не на рівному місці. З яких причин вони не радять повторювати цю дію?

Чому воду для чаю можна кип'ятити лише один раз - today.ua

У воді з-під крана містяться такі шкідливі домішки, як хлор, який надає негативний вплив навіть на шкіру, а про органи травлення і говорити не доводиться. У ній також присутні бактерії, солі та важкі метали: вони викликають різноманітні захворювання і призводять до утворення накипу на стінках чайника.

Чому воду для чаю можна кип'ятити лише один раз

Під час кип'ятіння бактерії гинуть, а ось хлор утворює різні сполуки, причому, чим довше вода кипить, тим більше з'являється таких сполук. Під час кип'ятіння у воді з'являються канцерогени, які шкодять організму людини і руйнують нервову систему дітей. В результаті вода стає мертвою, але пити її можна. А от якщо ви будете кип'ятити раз за разом одну й ту ж воду, то ніякої користі вона вам не принесе.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Кип'ячена вода менш небезпечна для людського організму, ніж кип'ячена. Отже, якщо ви закип'ятіть її лише одного разу, то ніякої шкоди вашому організму вона не заподіє. Перед тим, як заварити каву і чай, наповнюйте чайник свіжою водою, і не забувайте чистити його від накипу.

Вода допомагає позбутися зайвих кілограмів. Дієтологи назвали сім причин, за якими слід регулярно пити воду.