Today.ua

Пішоходів хочуть змусити носити світловідбиваючі жилети

В Україні пішоходам при перетині дороги в темний час доби в обов'язковому порядку незабаром можуть знадобитися світловідбиваючі елементи (стрічка, наклейка, жилет). Це відбудеться, якщо у Верховній Раді затвердять відповідний законопроект, а потім його підпише президент.

Автори законопроекту №2694 виходять з того, що пішоходи теж є учасниками дорожнього руху. У нашій країні щорічно відбувається велика кількість ДТП з вини пішоходів. Для того, щоб знизити кількість дорожніх аварій і нещасних випадків з пішоходами, і розроблено цей законопроект.

Автори законопроекту пропонують, щоб пішоходи в темну пору доби мали, наприклад, на одязі, світловідбиваючу стрічку або наклейку. Крім того, можна буде користуватися спеціальними світловідбиваючими жилетами.

Але це стосується не тільки темного часу доби. Мати світловідбиваючі елементи пішоходам потрібно буде і при поганій видимості. Тобто практично постійно.

Раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроект, що передбачає посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху. Штраф у цьому випадку хочуть збільшити до 255-510 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ