Today.ua

Перший - шостому: Кравчук дав Зеленському цінні поради, як чинити з недругами

Перший президент України Леонід Кравчук дав своєму молодшому колезі Володимиру Зеленському пару хороших порад. Якщо той зуміє ними скористатися, його президентська ноша буде не така важка і незавидна, як тепер. Свої поради перший гарант висловив в ефірі телеканалу "Дом".

Перший президент України вважає, що теперішню опозицію важко назвати конструктивною. Вона вбачає свою основну мету не в тому, щоб, критикуючи, допомогти президенту і чинній владі подолати труднощі та прийняти правильні рішення. Навпаки - левова частка критики не містить ніякої конструктивної складової, і в своїй основі деструктивна для суспільства. Опозиція діє за принципом "чим гірше, тим краще нам" або "очорняй і володарюй".

Незрілість української опозиції в тому, що вона не відчуває своєї відповідальності за країну, вважає Кравчук. Звичайно, опозиція може і навіть повинна критикувати президента і владу. Однак критикувати і ставити палки в колеса - це абсолютно різні речі. У нас же в основному відбувається друге.

"Тоді вже це не дискусія, не обговорення, не бажання об'єднати зусилля, а бажання роз'єднати зусилля", - говорить Леонід Макарович.

Тому він радить Зеленському ніяк не реагувати на бурхливі висловлювання окремих політиків і не піддаватися на їхні провокації, бо це тільки вибиває з рівноваги і заважає працювати.

"Я завжди говорив:" Володимире Олександровичу, терпіння, велика політична сила, велика воля - для того, щоб не піддатися на ці провокації часто, а робити все, щоб об'єднати наше суспільство, і щоб це суспільство, люди, незалежно де вони живуть, чули і слухали, і розуміли дії влади. Це перше ", - поділився Кравчук.

І друга порада - намагатися виконувати свої передвиборчі обіцянки. Звісно, тут не все так просто. Деякі виконати відразу не виходить. Однак потрібно намагатися їх втілити в життя, щоб люди бачили, що президент слів на вітер не кидає. Загалом, якщо Володимир Зеленський слідуватиме порадам мудрого попередника, то в його недругів залишиться дуже мало шансів на можливий реванш, до якого вони так прагнуть.

Нагадаємо, Володимир Зеленський разом з українськими зірками записав відеопривітання до Дня Державного прапора України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ