Today.ua

“Пенсія та зарплати - 20-40 тисяч“: Милованов назвав “нормальні доходи“ для українців

Міністр розвитку економіки, торгівлі та народного господарства Тимофій Милованов розповів, які доходи повинні отримувати українці для того, щоб жити нормально. На його думку, зарплати в країні повинні складати 30-40 тисяч гривень. При цьому розмір середньої пенсії в Україні має бути як мінімум 20 тисяч гривень.

Тимофій Милованов вважає цілком реальним завданням вийти на такі показники. На думку чиновника, щоб українці отримували такі доходи, необхідно, щоб збіглися дві складові. По-перше, рівень інфляції повинен бути досить низьким. По-друге, важливе вибухове зростання національної економіки.

Милованов знає, що для того, щоб економіка України зростала швидкими темпами, в країну потрібно залучати інвестиції. Крім того, як наполягає ряд професіоналів, слід відроджувати індустріальний сектор.

Тим часом, як повідомляється, позитивна тенденція є - зарплати в країні підвищуються на 10 відсотків, а економіка зростає в діапазоні від 3 до 4 відсотків.

При цьому Тимофій Милованов раніше запропонував скасувати в Україні один з податків - єдиний соціальний внесок. Також Милованов хотів би: знизити податок на дохід фізичної особи; підняти податок на нерухомість; підняти податок на землю та інші активи; поліпшити збір податків на нерухомість та інші активи; не чіпати ПДВ, поліпшити збір; продовжувати детінізацію економіки прямими і непрямими методами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ