Ранок неділі створено для того, щоб відіспатися за минулий тиждень і виспатися ще на тиждень наперед. Тому прокидатись у неділю з першими або навіть із третіми півнями – це насильство перед природою. А тим часом, невгамовні домочадці вже прокинулися і затято потрошать холодильник у пошуках їжі. Відправте їх чистити зуби, а самі тим часом приготуйте на сніданок ліниві хачапурі. Часу, поки вони роблять ранкові процедури, вам якраз вистачить, щоби приготувати цей сніданок.
Цим чудовим рецептом найсмачніших хачапурі із сиром поділилася відома кулінарка Ліза Глінська.
Отже, для приготування хачапурі з сиром нам знадобляться такі інгредієнти:
- 150 г борошна (1 склянка);
- 1 яйце;
- 250 мл молока (1 склянка);
- 200 г сиру «Сулугуні»;
- сіль;
- невеликий шматочок вершкового масла.
Далі приступаємо до приготування страви. Її перевага ще й у тому, що вона не потребує духовки, а готується на сковороді.
Рецепт приготування
- Починаємо з найбільш трудомісткого процесу - натираємо сир на великій тертці.
- Змішуємо молоко, яйце сіль та борошно. Все ретельно розмішуємо віночком.
- Далі додаємо в це рідке тісто натертий сир і знову ретельно все це перемішуємо. Тісто має вийти рідким, як сметана. Цієї кількості тіста має вистачити для приготування двох хачапурі.
- Розігріваємо сковорідку і додавши до неї трохи олії, виливаємо туди половину тіста.
- Сковороду накриваємо кришку і підсмажуємо корж спочатку з одного боку, а потім з іншого. Кожна сторона смажиться до утворення рум'яної скоринки протягом 2-3 хвилин на помірному вогні.
Потім так само вчиняємо з тістом, що залишилось. І все, наші ліниві хачапурі готові. Обидва підсмажені коржики, поки вони гарячі, змащуємо шматочком вершкового масла.
Можете заварювати чай та кликати своїх умитих домочадців на дегустацію. Але є в цьому рецепті одна неприємність: зазвичай двома хачапурі не обходиться. Тому краще одразу готуйте подвійну норму.
Нагадаємо, можна також спробувати приготувати лінивий капустяний коржик. Такий сніданок також сподобається вашим близьким.