Today.ua

Новий Dacia Duster втратив частину камуфляжу: що у ньому зміниться

Dacia продовжує тестувати на дорогах загального користування кросовер Dacia Duster нового, третього, покоління. Цього разу фотошпигуни помітили новий Duster у менш закамуфльованому вигляді, ніж раніше.

В Україні Dacia Duster продається під брендом Renault. Цей кросовер кілька місяців поспіль посідає перше місце з продажу на українському ринку нових автомобілів. Багато автомобілістів з цікавістю чекають на появу нового Duster.

Потрібно відзначити, що Dacia зазвичай не знімає камуфляж зі своїх нових моделей доти, доки вони офіційно не дебютують. Тому будь-які зміни в тестованих автомобілях цієї компанії заслуговують на пильну увагу.

Новий Duster закамуфльований вже не так сильно, як раніше. Тому ми з вами тепер можемо точніше уявити, які зміни відбулися в його дизайні. Зокрема, цей кросовер отримав нові фари, нову решітку радіатора, нові бампери та задні ліхтарі. Цікаво, що дизайн, наприклад, передніх фар не такий, як у концептів Dacia Bigster та Dacia Manifesto. Ці концепти показують, в якому напрямку дизайну будуть створюватися нові моделі Dacia.

Які зміни відбудуться у салоні – ще точно не відомо. Очікується, що буде нова інформаційно-розважальна система із великим сенсорним дисплеєм. З'явиться нове обладнання.

Duster третього покоління збудовано на платформі CMF-B. Це означає, що він матиме гібридні версії. А ось дизельних силових агрегатів у його лінійці двигунів більше не буде.

Коли офіційно дебютує Dacia Duster нового покоління? Це станеться восени 2023 року. У дилерів він з'явиться у 2024 році (швидше за все, восени 2024 року). Скільки коштуватиме цей кросовер – ще не відомо. Це, як і раніше, буде один із найдоступніших кросоверів на європейському ринку.

Як ми вже говорили, Renault Duster – це найпопулярніший новий автомобіль в Україні. Він коштує від 658 700 гривень у стандартній комплектації Life із переднім приводом. Базовий двигун - 1,6-літровий бензиновий потужністю 115 к.с. Він працює у парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач.

Версія з 1,5-літровим дизельним двигуном та з 6-ступінчастою механічною коробкою передач коштує від 738 800 гривень. Версія із повним приводом коштує від 822 900 гривень.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що компанія Dacia розширить свою модельну лінійку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ