Рибні котлети – дуже смачна та корисна страва. Проте їхнє приготування займає чимало часу. До того ж, з огляду на ціни на рибу сьогодні така їжа не всім по кишені. А от потішити себе аналогом цієї страви можуть навіть пенсіонери. Рибні котлети з консерви обійдуться недорого і, до того ж, швидко готуються.
Інгредієнти:
- 2-3 картоплини середньої величини;
- банка рибних консервів в олії або у власному соку;
- 2 середні цибулини;
- 1 яйце;
- 2 стол. ложки манки;
- сіль та мелений перець за смаком;
- олія для смаження.
Рецепт приготування
- Насамперед, миємо картоплю та відварюємо її в мундирі.
- Розкриваємо консервну банку і відціджуємо з неї зайву рідину, але "без фанатизму". Риба не повинна бути зовсім сухою.
- Розминаємо рибу виделкою.
- Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо на сковорідці, поки вона не стане напівпрозорою.
- Зварену картоплю чистимо від шкірки і натираємо на дрібній тертці.
- У глибокій посудині змішуємо подрібнену рибну консерву, терту картоплю і підсмажену цибулю. Додаємо туди сире яйце та столову ложку манки. Все перемішуємо, солимо і перчимо до смаку. Даємо цьому фаршу "відпочити" 5-10 хвилин, щоби манка в ньому встигла набрякнути.
- З цього фаршу формуємо котлетки та паніруємо їх в манці, що залишилася.
- Підсмажуємо котлети на олії з двох сторін до золотистої скоринки.
На цьому етапі їх уже можна їсти. Однак можна ще нанести останній штрих. Котлети складаємо в окрему каструльку або укладаємо на сковорідку, де вони смажилися, та заливаємо соусом.
Соус для заливки готуємо за півхвилини: ложку томатної пасти або дві-три ложки томатного соусу розмішуємо у склянці звичайної води (можна навіть узяти сиру). Ось такою невигадливою рідиною заливаємо котлети.
Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і залишаємо посудину з котлетами на слабкому вогні (обов'язково під кришкою) ще хвилин на 5-10. У результаті котлети виходять соковитими та з приємною гостринкою.
Нагадаємо, можна також приготувати аналогічні котлети із відвареним рисом. Така страва теж над усякі похвали.