Today.ua

Почалися продажі нового Volkswagen Touareg: що в ньому змінилося

Компанія Volkswagen почала продавати в Європі оновлений преміальний кросовер Volkswagen Touareg (як модель 2024 року випуску). Він отримав серйозні зміни.

Volkswagen Touareg випускають із 2002 року. Це флагманський кросовер компанії Volkswagen. Наразі покупцям пропонують його третє покоління (з 2018 року). За весь цей час німецький автогігант у всьому світі продав понад 1,13 млн кросоверів Touareg.

Чим відрізняється оновлений Touareg від моделі попереднього року випуску? У нього, наприклад, більш досконалі матричні світлодіодні фари, нові задні ліхтарі та сзаду логотип, що підсвічується. До речі, вперше на автомобілях Volkswagen, вироблених у Європі, сзаду є логотип, що підсвічується. Нова технологія матричних світлодіодних фар IQ така сама, як у Porsche Cayenne 2024 модельного року випуску.

У стандартній комплектації в салоні є Innovision Cockpit. До його складу входить Digital Cockpit з 12-дюймовим сенсорним дисплеєм, інформаційно-розважальна система Discover Premium з 15-дюймовим сенсорним дисплеєм, інтерфейс мобільного телефону Business з можливістю індуктивної зарядки смартфонів та 4 USB-порти. Пасажири цього кросовера можуть управляти інформаційно-розважальною системою за допомогою смартфонів або планшетів.

У лінійку двигунів входить 3,0-літровий бензиновий двигун V6 потужністю 335 к.с. та 3,0-літровий дизель у двох варіантах потужності – 228 або 282 к.с. Є також версія з гібридною силовою установкою eHybrid, яка складається з 3,0-літрового бензинового двигуна V6 та електромотора. Її загальна потужність досягає 375 к.с. У топової версії Touareg R - 456 л.с.

Усі комплектації, незалежно від двигуна, мають повний привід 4Motion та 8-ступінчасту автоматичну коробку передач. Розмір колісних дисків – від 19 до 21 дюймів. Але у версій R-Line та R колісні диски на 22 дюйми. Як опція можна купити високопродуктивні шини.

В Україні зараз Volkswagen Touareg у стандартній комплектації коштує від 2 955 367 гривень. Він оснащується 6-циліндровим 3,0-літровим бензиновим двигуном із турбонаддувом потужністю 340 к.с. і 450 Нм крутного моменту, який працює разом із 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач Tiptronic. Розгін до 100 км/год займає 5,9 секунд при максимальній швидкості 250 км/год. Витрата палива у змішаному циклі – 8,9 літрів на 100 км шляху.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що знаменитий VW Golf у новому поколінні, яке з'явиться через три чи п'ять років, стане електромобілем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ