Today.ua

«Наближає Україну до Європи»: Вакарчук підтримує святкування Різдва 25 грудня

Повноцінне святкування Різдва, а може, навіть, перенесення свята на 25 грудня наближає Україну до Європи. Таку заяву зробив народний депутат Святослав Вакарчук, передають українські ЗМІ.

За словами очільника партії «Голос», щоб розв'язувати такі питання, як перенесення свят, необхідна глобальна розмова з суспільством. При цьому він наголосив, що абсолютною більшістю християнських церков заведено святкувати Різдво в кінці грудня.

«І це не може бути Україною непоміченим», - підкреслив він, зазначивши також, що «це не може бути політичним питанням, скоріше за все – духовним, людським».

Політик акцентував, що в Україні 25 грудня стало вихідним днем, тож все більше сприймається населенням як повноцінне свято. Тим паче, наголошує він, в країні багато вірян, які відзначають Різдво саме в цей день.

Як відомо, Святослав Вакарчук чекає на Різдво 6-7 грудня, але підтримує його святкування і 25 грудня. Він вважає за потрібне розпочати діалог з суспільством на цю тему.

Нагадаємо, якщо на Новий рік очікується мінімум -3 градуса, то на православне Різдво прогнозують заморозки до -23 та сильні снігопади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ