Today.ua

ЗАЗ більше не буде випускати автомобілі

ЗАЗ (Запорізький автомобільний завод) припинив випускати автомобілі з 2017 року. Очікувалося, що після фінансового оздоровлення легендарний український автовиробник знову почне робити машини, але, схоже, цього не станеться. Іноземці хочуть виготовляти там автозапчастини.

Підприємством ЗАЗ зацікавилася компанія Calyx Capital Advisors, чия штаб-квартира знаходиться у Швейцарії. У неї є кілька заводів по всьому світу.

Здавалося б, що поганого в тому, що іноземці хочуть організувати виробництво на ЗАЗі? Це можна тільки вітати. Ось тільки Calyx планує робити в Запоріжжі запчастини для автомобілів, а не самі автомобілі.

У пресі повідомляється, що швейцарці хочуть зайняти під своє виробництво більше 25 000 квадратних метрів Запорізького автомобільного заводу і найняти близько 5 тис. осіб. Тобто буде зайнята значна територія ЗАЗу.

Таким чином, ЗАЗ все більше і більше віддаляється від можливості відновлення серійного виробництва автомобілів, хоча в судовому рішенні щодо його фінансового оздоровлення говориться, що він повинен зберегти потужності для повноцінної роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ