Today.ua

На які машини з США не можна встановити ГБО

Багато українців воліють купувати автомобілі в США, так як вони відрізняються недорогою ціною, добрим обладнанням, якісною збіркою і відмінним станом. Так як в Україні постійно зростають ціни на паливо, потім на «американців» ставлять газобалонне обладнання. Але не на всі машини з США можна встановити ГБО!

Зараз у продажу вже є обладнання для машин з GDI. Це стосується лінійки двигунів TSI (TFSI), якими оснащуються, наприклад, німецькі автомобілі Audi і Volkswagen, а також чеські Skoda, так і аналогічних агрегатів інших автовиробників.

Але досі є багато автомобілів, на двигуни яких ГБО не створили. Це стосується багатоциліндрових двигунів штутгартського Mercedes і баварського BMW, а також деяких моторів японського Lexus. Є й інші агрегати, на які таке обладнання не встановиш.

Тому перш ніж купити автомобіль в США, краще всього проконсультуватися з фахівцями про можливості установки на нього газобалонного обладнання. Якщо це зробити не можна, але вам подобається їздити на газі, то тоді оберіть собі іншу модель.

Врахуйте, що на американському ринку одні і ті ж моделі автомобілів можуть оснащуватися як моторами GDI, так і старими моторами. Деякі американські моделі Volkswagen оснащуються 2,5 л двигуном з розподіленим уприскуванням палива. Для нього підходить ГБО 4-го покоління.

При купівлі «американських» авто з перспективою встановлення ГБО потрібно заздалегідь знати, скільки буде коштувати відповідне обладнання в Україні. На сучасні двигуни з прямим уприскуванням палива вартість обладнання ГБО може скласти від 800-1600 євро, в залежності від виробника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ