Today.ua

МВС зізналося, чому скасували кримінальну відповідальність для п'яних водіїв

Кримінальну відповідальність для п'яних водіїв, яка повинна була настати з 1 липня, скасували через те, що документувати кримінальний проступок набагато складніше, ніж адміністративне правопорушення.

За даними МВС, співробітникам поліції для того, щоб оформити адміністративне порушення ПДР, потрібно всього 2-3 години. А на оформлення кримінального проступку поліцейські витрачають в середньому 6-8 годин. Різниця велика. Саме з-за цього президент України Володимир Зеленський скасував норму про кримінальний проступок для п'яних водіїв.

Кримінальна відповідальність за управління автомобілем в стані алкогольного сп'яніння проіснувала в Україні всього один день. Вона вступила в силу 1 липня, а вже 2 липня Президент її скасував.

У підсумку, МВС, яке, судячи з усього, якраз і виступало за введення кримінальної відповідальності для п'яних водіїв, змушено робити вигляд, що нічого особливого не сталося. Можливо, правоохоронцям потрібно було заздалегідь продумати всі наслідки цієї ідеї. Вийшло, що вся Україна кілька місяців обговорювала те, що так і не відбулося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ