Today.ua

Мобілізація: голова ТЦК озвучив реальні втрати серед військових, призваних рік тому

Голова Полтавського обласного ТЦК назвав реальні втрати серед військовослужбовців, які були призвані із цієї області під час мобілізації восени минулого року.

Дані щодо втрат облвоєнком Віталій Бережний озвучив на сесії Полтавської міськради.

За словами військкома, з кожної сотні людей, які були мобілізовані восени минулого року, на сьогодні у строю залишилося по 10-20 військовослужбовців. Тобто 80% тих, що були мобілізовані, або загинули, або отримали поранення, несумісні з подальшою службою в армії.

Таким чином, сьогодні військові формування потребують притоку свіжого поповнення не менше, ніж зброї, каже воєнком. Власне, він тому й звернувся до депутатів із проханням, щоб місцева влада допомогла сформувати списки військовозобов'язаних чоловіків у кожному населеному пункті. Це допоможе комплектувати поповнення для військових частин.

На сьогодні плани поповнень катастрофічно зриваються, зізнався облвоєннком. Зокрема, сама Полтава знаходиться на останньому місці в області з виконання плану мобілізації. За серпень обласний центр виконав лише 13% завдання, встановленого Генштабом. А на середину вересня виконано лише 8% від планової мобілізації.

Таким чином, якщо не буде потрібного поповнення живою силою, то постачання зброї проблеми не вирішать, каже воєнком.

Та з іншого боку, знаючи таку статистику, потенційне поповнення ще глибше піде "у підпілля".

Нагадаємо, Міноборони скоротило список захворювань, з якими чоловіків вважатимуть непридатними до військової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ