Today.ua

“Багато говорив“: Телеканал “1+1“ звільнив відомого журналіста через критику Коломойського

Український журналіст та ведучий проекту "Право на владу" Сергій Іванов 31 липня був звільнений з телеканалу "1+1", який належить Ігорю Коломойському. Про це повідомила прес-служба медіахолдингу.

Зазначимо, що Іванов працював на телеканалі з 2016 року і вів проект "Право на владу" разом з Наталією Мосейчук. Журналіст протягом декількох років публічно виступав проти олігарха Коломойського, а після президентських виборів почав жорстко критикувати президента Володимира Зеленського та його команду.

Крім того, Сергій Іванов відмовився балотуватися в нардепи від партії "Слуга народу" по мажоритарному округу. Він заявив, що причиною відмови балотуватися в депутати є позиція сім'ї та недостатня фінансова незалежність.

"Я не можу дозволити собі депутатство суто матеріально, оскільки не маю достатньо накопичень або бізнесу, щоб наступні п'ять років не залежати ні від кого. Обмеження, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, не дозволять мені додатково заробляти", - говорив Іванов напередодні виборів.

Сергій Іванов народився 26 серпня 1976 року. Закінчив Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля. Працював в органах прокуратури. Пізніше був прийнятий на посаду заступника департаменту контролю за обігом підакцизних товарів Луганській податкової адміністрації, звідки був звільнений, за однією версією, за корупційні дії. За іншою версією, Іванова звільнили за публічну підтримаю Євромайдана. Його батько, Володимир Іванов, був депутатом Верховної Ради п'ятого скликання від "Партії регіонів".

Раніше Today.ua повідомляв, що в партії "Слуга народу" розглядають три кандидатури на посаду голови фракції в новому парламенті. Зараз цю посаду обіймає Дмитро Разумков, але незабаром він займе посаду спікера в новій Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ