Today.ua

Лукашенко розповів, про що благала його Тіхановська: “Вона нормальна жінка“

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, про що благала його головна суперниця по виборах Світлана Тіхановська. Білоруський гарант вважає, що вона вчинила, як нормальна мати, яка любить своїх дітей, хоча раніше він був про неї не такої високої думки. Лукашенко називав її "овечкою" і вважав, що вона не може бути для нього серйозною суперницею.

Під час свого візиту на агрокомбінат "Дзержинський" Лукашенко розповів обставини поспішного від'їзду Тіхановської з Білорусі до Литви. Як з'ясувалося, вона сама благала Лукашенкf, щоби він її вивіз із Білорусі до дітей, які в той час перебували в Литві.

"Світлана - вона в Литву. Я її вивіз! На її прохання, молила-просила." Заради бога, вивезіть мене до діток в Литву ". Вона нормальна жінка, любить своїх дітей", - поділився білоруський гарант.

Вже опісля, в Литві, за Тіхановську взялися іноземні спецслужби, і вона знову стала виступати як лідер опозиції, каже Лукашенко. Крім того, президент обурився вимогами протестувальників притягнути до кримінальної відповідальності його власних дітей, навіть неповнолітнього сина.

"Вони в чому винні? Вони вже там обговорюють, посадити дітей хочуть, навіть неповнолітніх. І ви хочете, щоб я на це спокійно реагував" ¸- обурився Олександр Лукашенко.

У білоруського президента є три сина. 44-річний Віктор працює помічником президента з нацбезпеки. 40-річний Дмитро очолює "Президентський спортивний клуб" і 15-річний Микола (Колєнька, якого Лукашенко бере з собою в усі поїздки) ще вчиться в школі.

Нагадаємо, Тіхановська виїхала з Білорусі в понеділок, 10 серпня - наступного дня після проведення виборів. У зв'язку з від'їздом вона записала відеозвернення до співвітчизників, в якому розповіла, що це був її особистий вибір, і що вона недооцінила свої сили. На відео Світлана виглядала змученою і зацькованою.

Однак уже через кілька днів світ побачив іншу Світлану Тіхановську, яка закликала білорусів продовжувати акції протесту і закликала до масових страйків. Видно, що з нею дійсно за кордоном "попрацювали", надавши її відеозверненням потрібну риторику. Загалом, невідомо, як буде далі, але вже зараз очевидно, що на території Білорусі знову Захід схльоснувся з Росією, як це вже було не раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ