Today.ua

Лайфхак для водіїв: як швидко охолодити салон автомобіля

До кінця літа залишилося ще більше місяця, і на водіїв чекає попереду чимало спекотних днів. Тому сьогодні ми розповімо про те, як у спеку можна швидко охолодити салон автомобіля.

Звісно, охолодити салон автомобіля ефективно допомагає кондиціонер. Але в самий невідповідний для цього момент він з тієї чи іншої причини може вийти з ладу. Поки ви ремонтуватимете кондиціонер, охолодити салон машини можна й іншими способами.

Перш за все, перед тим, як увімкнути двигун, відчиніть всі двері автомобіля. Кілька секунд вистачить, щоб спекотне повітря, що скупчилося в салоні, залишило його. Опустіть всі вікна і в такому стані починайте рух автомобіля.

Досвідчені водії у спеку, якщо зламався кондиціонер, використовують омивач вітрового скла. Вони охолоджують вітрове скло і короб повітряпритоку. Це простий спосіб охолодження салону, але досить ефективний.

Крім того, досвідчені водії перед тим, як залишити свій автомобіль у спеку на парковці, повертають кермо на 180 градусів таким чином, щоб тільки нижня частина керма залишилася під ультрафіолетовим випромінюванням. Завдяки цьому потім можна буде спокійно взятися за кермо.

Деякі водії у спеку, якщо немає кондиціонера або він зламався, закріплюють на вентиляційних отворах мокру тканину. Спосіб непоганий, ось тільки тканина швидко висихає. Також радять брати із собою у салон машини пластикові пляшки з льодом. Небагато це допомагає. Але такий спосіб охолодження салону не можна назвати ефективним.

Повторимо, що найкращий спосіб охолодити салон автомобіля у спеку – включити кондиціонер. Тому завжди потрібно заздалегідь, ще до літа, перевірити його працездатність. Пам'ятайте, що при температурі повітря на вулиці плюс 20–25 °C, кондиціонер повинен охолоджувати повітря, що надходить до салону, до плюс 9 °C. Якщо температура в салоні вище, то, значить, кондиціонер поступово втрачає свої функції і він потребує обслуговування або навіть ремонту (якщо температура повітря в салоні значно вище плюс 9 градусів).

І пам'ятайте, що увімкнувши влітку кондиціонер, потоки повітря потрібно направити в дефлектори на панелі приладів, а не на вітрове скло. Інакше скло може просто тріснути.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, чому у спеку може зламатися кондиціонер у автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ