Today.ua

“Червонозонний“ Луцьк пішов проти столиці: міська влада не хоче посилювати карантин

Луцьк, вже вдруге за останні кілька тижнів, стає епіцентром гарячих подій в Україні. Перший раз про нього заговорили всі інформагентства через захоплення автобуса із заручниками. А тепер Луцьк потрапив у так звану "червону зону" по коронавірусу. Це означає, що в місті мають посилити карантинні вимоги.

В першу чергу йдеться про повну зупинку громадського транспорту. Місту також належить закрити розважальні громадські заклади, а також заклади громадського харчування, які можуть стати джерелом поширення інфекції.

Крім того," Укрзалізниця "вже оприлюднила інформацію, що у Луцьку і Тернополі, який теж потрапив у" червону " зону, не зупинятимуться потяги. Відповідно і виїхати з цих міст також буде неможливо.

У відповідь на це міська влада Луцька заявила, що в місті не мають наміру вводити нові карантинні обмеження. Про це відкрито написав у своєму Facebook радник мера Луцька Ігор Поліщук. Він пише, що місто віднесене до" Червоної " зони з незрозумілих причин. Нібито ситуація з коронавірусом у них не погіршилася, а тому такий поділ взагалі важко пояснити з точки зору логіки.

"Повідомляємо, що Луцька міська рада не прийматиме жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв'язку з вищевказаним незрозумілим рішенням", - пише Поліщук.

Крім того він додає: якщо центральна влада хоче знову ввести в місті жорсткий карантин, то їй доведеться оголосити режим надзвичайного стану.
Слідом за Луцьком про свою неготовність вводити жорсткі карантинні обмеження заявив і Тернопіль.

Нагадаємо, ще раніше центральна влада заявила про те, що вся Україна буде поділена на чотири зони: червону, помаранчеву, жовту і зелену. "Кольори" зон будуть переглядатися щотижня по п'ятницях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ