Today.ua

Коронавірус у новонародженого немовляти в Британії – усе дуже серйозно

Коронавірус захоплює все більше країн та укладає на лікарняне ліжко дедалі більше людей. При цьому медики вже мають певну статистику захворюваності за віковими групами.

Зокрема, вже відомо, що найбільш схильні до цієї напасті люди старших вікових груп. Вірніше, захворіти можуть усі, але от летальність вище саме серед вікових людей.

Більш-менш відомі шляхи передачі коронавіруса і профілактичні засоби, які можуть знизити ризик зараження.

Та ось повідомлення, яке надійшло з Британії, шокувало і відкрило нову сторінку в наших знаннях про це захворювання. Там виявили коронавірус у новонародженого немовляти. Аналіз у дитини взяли відразу після того, як тест матері виявився позитивним. Результат новонародженого також виявився позитивним.

Тобто, усе дуже серйозно. Поки, звичайно, невідомий механізм зараження немовляти: чи то коронавірус передався при проходженні родовими шляхами матері, чи то вірус проникає крізь плацентарний бар'єр і здатний вразити плід ще у внутрішньоутробному періоді. Невідомо також, як він може вплинути на розвиток плоду, і чи можна, вилікувавши матір, вилікувати й дитину, яка знаходиться всередині неї.

Але це ще один дуже тривожний пункт у скарбничку наших знань про коронавірус.

Нагадаємо, британську королеву Єлизавету II через коронавірус спішно відправили з багатолюдного Букінгемського палацу у Віндзорський замок, де прислуги значно менше і немає сторонніх відвідувачів. Адже королеві майже 94 роки, а її чоловікові принцу Філіпу вже 98, і вони обоє входять до групи найвищого ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ