Якщо випадково переплутати сіль з цукром і додати її в напій, що подається гостям, то можна надовго зіпсувати з ними стосунки. А от якщо ви приготуєте каву з сіллю за рекомендованими нами рецептами, вам скажуть «спасибі».
Для чого взагалі сіль потрібна в кави? Секрет у тому, що вона підкреслює смак улюбленого мільйонами напою. Крім того, ця популярна приправа пом'якшує воду, а разом з тим – гіркоту, властиву деяким кавових сортів.
Кава з перцем
Для приготування напою не тільки з сіллю, але і з перчинкою вам знадобляться 50 грамів меленої кави, 20 грамів цукру, невелика кількість меленого чорного перцю, щіпка солі і 250 мілілітрів води. Помістіть всі інгредієнти в турку, залийте водою, поставте на повільній вогонь і дочекайтеся, коли підніметься пінка. Пийте напій, через пару хвилин.
Вершковий кава з сіллю
Якщо ви любите каву з молоком або вершками, то цей рецепт вам доведеться за смаком. Для приготування однієї чашки візьміть п'ять чайних ложок меленої кави, щіпку солі, чайну ложу цукру, 150 мл води, три чайних ложки жирних вершків, ванільний цукор на кінчику ножа. Зваріть каву, а компоненти змішайте в окремому посуді, після чого відправте їх в чашку з напоєм і перемішайте.
Хочете дізнатися про те, як правильно готувати каву? Фахівці назвали найбільш корисні і шкідливі для здоров'я рецепти.