Today.ua

Кличко готовий до дебатів з Поповим перед другим туром виборів: що здивувало чинного градоначальника

Чинний мер Києва Віталій Кличко, який зараз хворіє на коронавірус, заявив, що готовий зустрітися на дебатах із кандидатом від ОПЗЖ Олександром Поповим, який посів, судячи за екзит-полами, друге місце на виборах мера столиці. Про це Кличко заявив на телеканалі "Інтер", в ефірі ток-шоу "Війна і мир".

Олександр Попов перший запропонував йому зустрітися в ефірі, щоб обговорити ситуацію, в якій знаходиться столиця, а також звірити погляди на майбутнє Києва. Мер не відмовився.

"Спасибі за вашу пропозицію. Я можу сказати, що вишикувалася така черга. Кожен з кандидатів бажав поспілкуватися з мером. Можете собі уявити, більше 20 кандидатів", - скромно зауважив Кличко.

При цьому він додав, що якби не був завантажений роботою, то з готовністю подискутував би з усіма своїми двадцятьма суперниками. Та, на жаль, у чинного мера щодня безліч справ, і тому схрестити шпаги він зможе тільки з тим, хто складе йому конкуренцію у другому турі.

Потрібно відзначити, що поки у Попова дуже примарні шанси на перемогу. Все-таки розрив між голосами в першому турі надто великий. У Кличка - 45% голосів, у Попова - лише 9%. Однак теоретично шанси на перемогу є і в нього. І мабуть він спробує за час, який залишився, мобілізувати весь електорат, що коливається, якщо не за себе, то принаймні проти Кличка. Однак і Кличко не буде байдуже спостерігати, як переманюють його потенційних виборців.

"Якщо буде другий тур, я готовий професійно дискутувати. І відповісти на всі питання, які є", - зазначив чинний градоначальник.

Він вважає, що такі дебати корисні для нього, як для мера, у першу чергу. Вони могли б визначити пріоритети, які намітила собі столиця за роки його правління. Крім того, в таких дискусіях можна було б завжди знайти раціональне зерно, яке допоможе визначити нові завдання.

Раніше Віталій Кичко зізнався, що здивований вибором багатьох киян. Друге місце, яке вони віддали Олександру Попову, спантеличило мера. Він вважає, що за кандидата від ОПЗЖ могли проголосувати лише ті, що "понаїхали".

Нагадаємо, мерський автомобіль Віталія Кличка не раз помічали в Києві на грубому порушенні ПДР. І сам автомобіль мера, і машини з його супроводу "літають" по місту на шаленій швидкості. Таке нехтування правилами дорожнього руху важко виправдати навіть страшною завантаженістю мера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ