Today.ua

Kia розробляє доступний міський хетчбек EV2

Компанія Kia планує до 2025 року розробити та випустити на ринок новий міський електричний хетчбек Kia EV2. Про це стало відомо під час заходу EV Day компанії Kia у Південній Кореї, який відбувся 12 жовтня 2023 року.

Протягом найближчих трьох років Kia запропонує покупцям кілька нових електромобілів. Спочатку у продажу з'являться Kia EV3, E4, EV5, а потім, у 2025 році, почнуться продажі Kia EV2. Що являтиме собою ці автомобілі? Kia EV3 буде компактним електричним кросовером, Kia E4 – електричним седаном, а Kia EV5 – сімейним електричним кросовером. Kia EV2 – це компактний міський електричний хетчбек. Але деякі експерти вважають, що він матиме риси кросовера.

Kia поки не розкрила жодної технічної інформації про EV2. Ми припускаємо, що його збудують на модернізованій платформі E-GMP групи Hyundai Motor Group. Справа в тому, що на цій платформі компанія Kia створить практично всі нові електромобілі, в тому числі EV3 і E4. Це означає, що компактний електричний хетчбек може мати версії з одним і двома електромоторами. Щоправда, версія із двома електромоторами менш ймовірна. Чому? Тому що через розміри компактні електрокари зазвичай оснащують силовою установкою тільки з одним електромотором.

У Kia EV2 буде можливість надшвидкого підзаряджання батареї. Але поки не відомо, за скільки часу можна буде підзарядити батарею у такого електрокара. І ще не повідомлялося, який у нього буде запас ходу. Навіть приблизно не повідомлялося.

Цікаво, що у EV2, незважаючи на його невеликі розміри та позиціонування як міського компактного електрокара, буде "заряджена" версія GT. Раніше компанія Kia заявила, що усі її електромобілі отримають версію GT. Таке рішення було ухвалено у зв'язку з тим, що високопродуктивні версії популярні у Європі.

Продаж Kia EV2 розпочнеться у 2025 році. Його випускатимуть у Словаччині на заводі разом із іншими електромобілями. До речі, зараз у Словаччині випускають Kia Ceed. Чи залишиться він на конвеєрі після 2025 - ми не знаємо.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Європі можуть припинити продавати компактний автомобіль Kia Rio.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ