Today.ua

Kia представила свій новий компактний седан Kia K3

Компанія Kia офіційно представила свій новий компактний автомобіль Kia K3. У модельній лінійці цього південнокорейського автогіганта він може замінити седан Kia Forte.

З погляду габаритів, Kia K3 займає проміжне положення між субкомпактним Kia Rio та компактним Forte. Його довжина складає 4545 мм. Об'єм багажника – 544 літри.

Якщо вам дизайн Kia K3 здався знайомим, то в цьому немає нічого дивного. Деякі елементи його дизайну взяті у Kia K5. І у нього, як у Kia K5, силует кузова фастбек.

Салон також нагадує деякі інші моделі компанії Kia. Стандартна комплектація має 4,2-дюймовий цифровий дисплей панелі приладів, 10,3-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи. Крім того, у стандартній комплектації є підтримка Apple CarPlay та Android Auto.

Додаткова інформація про обладнання та опції стане відома в найближчі місяці. На даний момент відомо, що K3 матиме кілька комплектацій і різноманітне обладнання.

У лінійку двигунів входять два силові агрегати. Перший – чотирициліндровий 1,6-літровий бензиновий двигун потужністю 122 к.с. Другий – чотирициліндровий 2,0-літровий бензиновий двигун потужністю 150 к.с. Зазначимо, що 2,0-літровий двигун буде доступний тільки в комплектації GT-Line.

1,6-літровий двигун працює разом із шестиступінчастою механічною коробкою передач або з автоматичною коробкою передач. 2,0-літровий двигун працює разом тільки з шестиступінчастою механічною коробкою передач.

Коли Kia почне продавати новий компактний седан Kia K3 – не повідомляється. Можливо, його продажі розпочнуться наприкінці поточного року. Сподіваємось, що його привезуть і до України. Скільки він коштуватиме – ми поки що не знаємо. Але оскільки це компактний седан, то його ціна буде доступною.

В Україні зараз найдоступніший автомобіль компанії Kia – це 5-дверний хетчбек Kia Ceed. У комплектації Сlassic із бензиновим двигуном 1.6 DOHC потужністю 128 к.с. та 155 Нм крутного моменту він коштує від 765 450 гривень. Коробка передач – 6-ступінчаста автоматична.

У цій комплектації є шість подушок безпеки, системи ABS, ESC та Hill Assist Control, круїз-контроль, кондиціонер, бортовий комп'ютер, мультимедійна система 8,0 TFT Touch Screen, а також багато іншого.

Нагадаємо, раніше компанія Kia показала концепт нового електричного кросовера EV5. На його основі створять електричний кросовер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ