Today.ua

Kia представила Picanto нового покоління: що змінилося у цьому хетчбеку

Компанія Kia офіційно представила Kia Picanto нового покоління. Це четверте покоління невеликого японського хетчбека.

Kia Picanto випускають із 2004 року. Наразі покупцям пропонують третє покоління цієї моделі (з 2017 року). У той час як більшість автовиробників відмовляються від випуску маленьких хетчбеків на користь кросоверів, компанія Kia не планує відмовлятися від Picanto.

Новий Kia Picanto отримав помітні зміни у дизайні. Він став сучаснішим. На фотографіях ми бачимо новий Picanto у топовій комплектації GT-Line. У його дизайні помітно вплив Kia Niro. Комплектація GT-Line через задній дифузор виглядає досить агресивно. Це нехарактерно для такого маленького хетчбека, але виглядає гарно.

У стандартній комплектації Picanto нового покоління має 14-дюймові колісні диски. У дорожчих комплектаціях легкосплавні колісні диски більше – 14 або 15 дюймів. Як опцію покупцям запропонують люк на даху (він невеликий, але все-таки є).

У салоні зміни не такі великі, як у дизайні кузова. У стандартній комплектації є цифрова панель приладів, інформаційно-розважальна система із 8-дюймовим сенсорним дисплеєм.

У лінійку двигунів як і раніше увійдуть трициліндрові 1,0- та 1,2-літрові бензинові мотори без наддуву. Коробка передач теж залишилася такою самою, як і раніше – 5-ступінчаста механічна. Слід сказати, що ці двигуни модернізували. Вони стали більш ефективними та екологічнішими, ніж раніше. Щоправда, які вони тепер мають характеристики – ще не відомо.

Picanto нового покоління отримав досить великий набір систем активної безпеки та допомоги водію. Наприклад, у нього є система моніторингу "сліпих" зон, система автоматичного екстреного гальмування та система попередження про виїзд зі смуги руху.

Коли Kia почне продавати новий Kia Picanto - ще не відомо. Мабуть, у продажу він з'явиться наприкінці 2023 року чи на початку 2024 року. Скільки він коштуватиме – поки що не повідомлялося.

В Україні зараз найдоступніша модель компанії Kia – це хетчбек Kia Ceed. У стандартній комплектації він коштує від 759 780 гривень. Цей хетчбек оснащується бензиновим двигуном 1.6 DOHC CVVT потужністю 128 к.с. і 155 Нм крутного моменту, який працює разом із 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Раніше ми розповіли про те, що кросовер Kia Sorento проїхав 1 млн км, помінявши за гарантією 9 двигунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ