Today.ua

Kia показала новий кросовер Sorento: фото

Компанія Kia показала перші офіційні зображення оновленого середньорозмірного кросовера Kia Sorento. Його продажі розпочнуться наприкінці 2023 року.

Наразі автомобілістам пропонують Kia Sorento четвертого покоління (з 2020 року). Тобто, його оновлення вже назріло, але нове покоління ще випускати рано.

У дизайні Sorento нічого радикально не зміниться, хоч у ньому і відбудуться помітні зміни. У цього кросовера повністю нова передня панель з новими фарами та новою решіткою радіатора, нові бампери. Ми помітили також нові легкосплавні колісні диски та нові задні ліхтарі.

У салоні також відбулися невеликі зміни. Зокрема відбулися зміни в панелі приладів. Масивних вертикальних вентиляційних отворів у центрі більше немає. Натомість з'явилися набагато тонші вентиляційні отвори, щоб звільнити місце для збільшеного сенсорного екрану інформаційно-розважальної системи.

Окрім того, модернізували клімат-контроль. Його олдскульний дисплей замінили кнопками за аналогією з Kia EV6 та Sportage. Також є система аутентифікації за відбитками пальців, як у інших моделей компанії Hyundai (на центральній консолі). Панель приладів та мультимедійна система об'єднані 12,3-дюймовим вигнутим екраном.

У лінійці двигунів навряд чи відбудуться зміни. До неї, як і раніше, входитимуть бензинові, дизельні та гібридні силові установки. Привід – повний. Покупцям також запропонують версію з гібридною силовою установкою та переднім приводом, але вона з'явиться пізніше, ніж інші версії.

Поки що про оновлений Kia Sorento немає більше інформації. Компанія Kia обіцяє оприлюднити технічну інформацію про новий Sorento у серпні поточного року. Його продажі розпочнуться наприкінці 2023 року. Спочатку він з'явиться у Південній Кореї. Коли він продаватиметься в Європі? Це відбудуться, мабуть, у 2024 році. Звісно, ціни ще не оголошено. Думаємо, оновлений Sorento коштуватиме трохи дорожче, ніж модель цього року випуску, адже він отримає багато нового.

В Україні зараз найдоступніший автомобіль компанії Kia – це хетчбек Kia Ceed. У стандартній комплектації він коштує від 774 900 гривень. Він оснащується 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 128 к.с. і 155 Нм крутного моменту, який працює разом із 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Нагадаємо, раніше Kia показала концепт нового електричного кросовера Kia EV5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ