Today.ua

Камери автофіксації порушень ПДР встановлять ще у 12 областях

Найближчим часом в 12 областях України з'являться 58 камер системи автофіксації порушень ПДР, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Обрані дороги, на яких найчастіше відбуваються ДТП.

Водіям Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Харківської, Черкаської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Одеської та Львівської областей незабаром доведеться припинити «лихачити», якщо вони не хочуть отримати штраф. Саме в цих регіонах скоро запрацюють камери, які реєструють перевищення швидкісного режиму.

Поки ці камери працюють тільки в Києві та Київській області. За перші два дні роботи системи автофіксації порушень ПДР кількість перевищень швидкості знизилося на 40%.

Розсилати повідомлення про штраф буде «Укрпошта». Ця організація, до речі, вже отримала перші 2 400 «листів щастя». Скоро їх вже матимуть водії, що перевищили швидкість.

На оплату штрафу дається 30 днів. Якщо за цей час його не сплачено, то поліція передасть матеріали про порушників у виконавчу службу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ