Полуниця – перша сезонна ягода, яка може, як порадувати рясним урожаєм, так і засмутити мізерними плодами. Багато в чому її врожайність залежить від того, наскільки сприятливою буде погода. Втім, досвідчені садівники не чекають на милість від природи, а використовують підживлення для полуниці, яке незмінно дає приріст врожаю.
Про те, чим потрібно підживити полуничну грядку наприкінці квітня, щоб на початку червня радіти великим та солодким ягодам, розповіли на YouTube-каналі "Поради біолога".
Для приготування підживлення не потрібно багато інгредієнтів. Їх треба лише два: звичайну запашну гвоздику, яку використовують у кулінарії, а також аспірин у таблетках.
Для приготування маточного розчину потрібно взяти ці інгредієнти у таких пропорціях: 1 чайну ложку гвоздики, 1 таблетку ацетилсаліцилової кислоти, 1 літр теплої води.
Заливаємо гвоздику та аспірин літром теплої води. Далі вміст банки перебиваємо блендером. При цьому таблетка розчиняється у воді, а гвоздика подрібнюється. Потім додаємо до одержаного літра суміші ще один літр теплої води.
Таким чином одержуємо 2 літри маточного розчину. Далі цей маточний розчин використовуємо як основу підживлення для полуниці: склянку маточного розчину розмішуємо в п'яти літрах води і цією сумішшю поливаємо полуничну грядку.
Незважаючи на простоту такого способу підживлення, грядка віддячить вам рясними та солодкими ягодами. Отже, підгодовуйте полуницю і заразом готуйте відра для збирання врожаю, адже невеликою тарою тут не обійдеться.
А тим часом, поки сезон полуниці ще не настав, варто запастися рецептами десертів із полуниці. Наприклад, сирна запіканка з полуницею може стати легкою та смачною літньою стравою, якою не захочеться ділитися ні з другом, ні з ворогом.