Today.ua

Як позбутися вологи та цвілі у квартирі: три ефективні способи

Вогкість у будинках і квартирах восени та взимку – для багатьох не рідкість. Якщо у вас відключено опалення і приміщення швидко остигає, то ризик виникнення цвілі ще більше збільшується. Погана вентиляція будинку також може призвести до утворення конденсату. Позбутися небажаної вологи допоможуть три перевірені кошти.

Важливо знати, що грибок у квартирі - це пряма дорога до респіраторних захворювань і інфекцій. Конденсація відбувається, коли вологе повітря потрапляє у ваш будинок, а потім переміщається на стіну, вікна, стелю ... Тому і важливо прогрівати квартиру. Поява чорної цвілі також може бути результатом поганої вентиляції та циркуляції. Тому цвіль найчастіше з'являється у ванній кімнаті.

При використанні гарячої ванни або душу конденсація викликається гарячою водою і навіть витяжка в таких випадках не рятує ситуацію. Важливо тримати двері у ванну закритою, щоб волога не потрапила в інші приміщення вашого будинку.

Якщо опалення вмикається інтенсивно, а потім раптово вимикається, ймовірність накопичення вологого повітря зростає. Різкі перепади температури можуть посилити конденсацію, отже спровокувати виникнення грибка.

Багато людей при включеному опаленні практично не відчиняють вікна, а це велика помилка. Незважаючи на бажання зберігати тепло в кімнатах взимку, також важливо випускати будь-яке вологе повітря, щоб створити вільний потік повітря. Достатньо 10-15 хвилин.

Як позбутися цвілі у квартирі


Антисептична ґрунтовка

Якщо цвіль все-таки оселилася у вашій квартирі, то перевірений спосіб позбутися її - це антисептична ґрунтовка з будівельного магазину. Перед нанесенням ґрунтовки на заражену поверхню постарайтеся максимально зчистити з неї плісняву. У разі глибокого проростання міцелію зі стіни видаляють не тільки шпалери та фарбу, але також шари штукатурки аж до бетону та цегли. Розчин продається як готовому вигляді, так і для розведення водою.

Відбілювач

Відбілювач відмінно бореться з грибком на гладких поверхнях. Дерево, ГКЛ та інші пористі поверхні не варто обробляти цим засобом. А якщо у вас білі ґрунтовані стіни, на яких утворилася пліснява, то обробіть її за допомогою відбілювача. Тільки обов'язково наносите засіб у рукавичках. Розведіть відбілювач із водою у пропорціях 1/10.

Оцет+перекис+борна кислота

Якщо ви більше довіряєте народним методам позбавлення цвілі, то спробуйте ось цей. Візьміть 100 г води, 50 г оцту, 50 г перекису водню та 25 г борної кислоти. Змішайте всі ці інгредієнти, перед нанесенням на ділянки з пліснявою підігрійте суміш і покрийте місця з пліснявою. Залишіть хоча б на кілька годин постояти, а потім змийте ділянки водою.

Раніше повідомлялося, як позбутися плісняви ​​на вікнах за допомогою дешевих способів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ