Today.ua

Як правильно заварювати какао: дві поширені помилки, які псують смак напою

Какао - це корисний напій, який багато хто недооцінює. Якщо ви любите пити какао, але у вас не виходить приготувати смачний напій вдома на кухні, то ми розповімо, як це зробити. Більшість людей допускають одні і ті самі помилки.

Якщо ви засипаєте какао-порошок у кипляче молоко, то у такому випадку можна забути про насичений шоколадний смак і аромат, який властивий напоям у кав’ярні. Більше того, в такому какао з'являться грудки, а на поверхні утвориться молочна плівка, яку багато хто ненавидить з дитинства. 

Є ще одна помилка, яку допускають при заварюванні какао і напій не виходить ідеальним. Деякі засипають какао порошок в склянки, а потім заливають його киплячим молоком. Потім додають цукор за смаком, і начебто все має бути добре, але смак какао не такий. При такому способі приготування смак какао-бобів розкривається не до кінця.

Як же приготувати те саме ідеальне какао, яке в міру шоколадне, і в міру солодке, без плівки, але з приємною пінкою? Спеціалісти по приготуванню какао радять спочатку змішати какао-порошок із цукром. Потім суміш відправити в сотейник, залити гарячою водою, та поставити на вогонь.

Напій потрібно довести до кипіння, а потім залити гарячим молоком. Після цього какао ще трохи прогрівають, а далі знімають із вогню і збивають вінчиком або міксером до появи на поверхні пінки. Ось і увесь секрет.

Зверху напій можна прикрасити маршмеллоу, корицею, або додати дрібну кардамону, якщо полюбляєте смак цієї спеції. 

Раніше повідомлялося, людям із якими захворюваннями взагалі не рекомендується пити чай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ